IOGKF

Tyrnävän kahvakuula- ja
karateyhdistys TYRKKY ry

IOGKF

Etusivu     Goju Ryu     Lasten karate     Harjoitusajat     Ajankohtaista     Usein kysyttyä     Yhteystiedot

Kahvakuula

24kg ready to press

Tyrnävän kahvakuula- ja karateyhdistys TYRKKY ry:n kahvakuulaharjoitukset pidetään 01.02.2016 alkaen TYRKKY ry:n uusissa tiloissa osoitteessa Kirkkotie 6, Tyrnävä. Mikäli harrastus kiinnostaa, pyydä lisätietoja sähköpostitse harjoitusten vetäjältä (sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@gojuryu.fi Huom! ä = a).

Kahvakuulaohjauksesta vastaa vuodesta 2007 lähtien kahvakuulalla harjoitellut ja Trainer4You:n sertifioima kahvakuulaohjaaja Johanna Siromäki. Johanna on myös aikido ja jujutsu -taustan omaava pitkän linjan budoka. Kahvakuulaharjoittelussa "Jonna" painottaa perustekniikan tärkeyttä. TYRKKY ry:n lisäksi Johanna ohjaa kahvakuulaa myös Limingan Naisvoimistelijoissa. Ohessa Jonnan laatima lajikuvaus ja mietteitä tavoitteellisesta harjoittelusta...

Kahvakuula on harjoitteluvälineenä mahtava lukuisista syistä. Sillä voi treenata missä tahansa; sisällä tai ulkona, kotona tai salilla. Harjoitella voi yksin tai kaksin tai vaikka miten isolla porukalla. Se on erinomainen väline liikunnan ja etenkin voimailun aloittamiseen, sillä tuloksia syntyy lyhyessä ajassa ja tekniikat ovat verraten helppoja oppia. Halutessaan todella tehokkaankin treenin pystyy tekemään lyhyessä ajassa, mutta yhtä hyvin treeniin voi käyttää runsaasti aikaa ja tehdä pitkiä rauhallisia sarjoja. Kahvakuulailu ei ole koskaan tylsää, se muokkaa kehoa ihan huomaamatta ja antaa voimaa.

Kahvakuulailu on kokonaisvaltaista liikuntaa. Kun kahvakuulaa liikutetaan, työhön joutuu koko keho. Yhdellä treenillä tulee hoidettua sekä lihaskunto että kardioliikunta. Toisin sanoen, samalla kun voima lisääntyy, paranee myös hapenottokyky ja kestävyys.

two handed swing
Jonna's kettlebell

Harjoittelusta ja tavoitteista

Kaikelle harjoittelulle on aina hyvä asettaa tavoite mitä kohti mennä. Monelle naiselle tavoitteena on laihtua tai muuten muokata kehoa. Mielestäni huomattavasti parempi tavoite on pystyä tekemään jotain, esimerkiksi pystyä nostamaan 20kg kuula pään yläpuolelle tai pystyä juoksemaan puolimaraton. Kun tavoite on treenissä eikä oman kehon muodossa, voi keskittyä ihan vain parantamaan niitä treenituloksia ja ikään kuin kaupan päälle saada jotain muutakin. Ehkä se on tiukempi vatsanseutu tai suurempi hauis mutta väittäisin, että suuremman tyydytyksen saa pystyessään saavuttamaan treenitavoitteensa ja huomatessaan olevansa aika vahva nainen. Sitten voikin alkaa miettimään, miten paljon vahvempi voisin vielä olla.

Kuulailun voi aloittaa pienellä painolla (6-8kg), mutta kannustan kaikkia kokeilemaan melko pian jo isompaakin kuulaa. Kaikkia liikkeitä ei tietenkään voi heti tehdä isommalla ja toistomäärät ovat aluksi pienempiä. Mielestäni kymmenien ja satojen toistojen sarjoja on aika turha tehdä. Saman hyödyn saa aikaan maltillisemmallakin heilumisella. Harjoittelun kannalta parhaassa tilanteessa treenaajilla on käytettävissään monta eri kokoista kuulaa.

24kg cleaned easily

© 2012-2016 Tyrnävän kahvakuula- ja karateyhdistys TYRKKY ry. Päivitetty viimeksi 21.01.2016